Microtopping

Microtopping is een cementgebonden coating waaraan polymeren worden toegevoegd. Hierdoor wordt een bepaalde mate van elasticiteit bekomen. Het wordt aangebracht in meerdere dunne lagen en is enorm slijtvast.

Het product werd 20 à 25 jaar geleden in Italië ontwikkeld en wint de laatste jaren ook in België en Nederland aan bekendheid, en terecht!

Microtopping heeft vele voordelen: het is naadloos aan te brengen op grote oppervlaktes, elastisch, stevig, kleurvast, slijtvast, vlekbestendig, waterdicht...

Het kan zowel in natte als droge ruimtes worden verwerkt, waardoor de toepassings mogelijkheden zeer groot zijn. De ondergrond voor Microtopping kan gaan van (verweerd) beton, tegels,  metaal, hout...

Voor het beste resultaat is een uiteindelijke laagdikte van 2 tot 4 millimeter aangewezen. Door verschillende technieken is de afwerking van de eindlaag te kiezen naargelang de aard van het project. Hierbij kan onder andere de kleur en structuur bepaald worden.

Ook bij Microtopping is de voorbereiding belangrijk, vooral omdat de uiteindelijke laag slechts 2 tot 4 millimeter dik is. U kan reeds bij de voorbereiding rekenen op onze expertise.

Bij een (gedeeltelijke) renovatie kan Microtopping de ideale oplossing zijn, oude vloeren, muren enz... kunnen met deze techniek van een afwerking naar wens wordenvoorzien. Dit kan gaan van minimalistisch modern tot heerlijk rustiek en alles daartussen.

 
     

         
  Home
Mortex
Microtopping
Waterdichting
Schilderwerken
Projecten
Contact

Decorstuc Cornelis
Peter Cornelis
Rozenlaan 14
2300 Turnhout
BTW 0886 828 042

Belgie 0477 69 68 21
Nederland 0032 477 69 68 21
info@decorstuc-cornelis.be